pühapäev, 27. september 2015

Uued kogemused

Tsauki!

No nii, nädal oli täis uusi kogemusi! :) 

Esmaspäevast hakkas kehtima uus tunniplaan, lõpuks! Muud erilist polnudki. Aga oli Rauli sünnipäev :) (Palju õnne, Raulike!) 

Teisipäeval oli meil inglise keele tund arvutis ja me pidime tegema paaristööd ning koostama dialoogi. Tund aega olime arvutites ning siis pidime klassi minema. Õpetaja ütles mulle, et ma ei pea minema, võin raamatukokku minna koduseid töid tegema vms. Nii ma siis tegingi! Istusin siis CDI's (raamatukogu) ja võtsin oma telefoni, et kella vaadata. Samal hetkel helistas Juliette mulle ja küsis paanitsedes, kus ma olen. Seletasin ära, et ma ei pea tundi enam minema ja istun CDI's. 
Hiljem, kui neil tund lõppes ja ma ka õue läksin, rääkisid nad (Juliette ja veel mõned klassikaaslased) mulle, et nad jäid minu pärast tundi 7min hiljaks, sest nad otsisid mind (nad vist siis ei teanud, et ma ei pea minema) :D Armas tegelikult! Vähemalt muretsesid :) 
Õhtul jõudsin koju ja sõin natuke ning siis oligi aeg minna...
Zumbasse! :D Just nii, käisin esimest korda zumbas. Eks ta vähe imelik oli jah, vahepeal oleks tahtnud naerda natuke! Kaks mu kooliõde käivad ka seal seega jee, ma pole üksi :D Treener oli natuke puine, aga mõnus oli, naha sai päris märjaks. Lisaks pidime huilgama, eeem? No thank you! 

Kolmapäeval lõppesid tunnid kl 12!!! Matemaatikas oli kontrolltöö... Esimesest ülesandest sain aru, sest seal olid ainult avaldised jms, teises ülesandes sain ka natuke aru ja kirjutasin midagi, aga kolmas oli totaalne 0. Ülesande kirjeldusest ei saanud aru jms ning õpetaja tuli minu juurde ning näitas mulle, mida ma arvutama pean, aga halloo, ma sain ise ka aru, mida arvutama pidi, sest see oli ette kirjutatud :D seega abi ma temalt väga ei saanud, mis seal ikka! 
Õde ja vend lõpetavad ka kolmapäeviti varem ning nad olid juba kodus, kui mina jõudsin. Sõime ja siis ütlesin õele, et mul on vaja poodi minna. Mu õele ei meeldi rattaga sõita seega ta polnud mu ideest väga vaimustatud, aga hüppasime rataste selga ja läksime! Mul nimelt oli sokke ja kätekreemi vaja :D 

Pildi jaoks ta ikka naeratas :)


Õhtul viis isa mind Saint-Avoldi salsasse. Suureks üllatuseks mulle, toimus trenn ühes klubis.. See oli sutsu imelik :D  Trenn oli algajatele ning meid oli kokku umbes 10. Treener oli latiino-tüüpi kutt, umbes 23-aastane või nii. Ta tantsis jumala hästi! Tansulkatas minuga päris palju, sest ma olin ilmselgelt algajatest parem :D Nii hea oli ladina rütme jälle kuulda! Treener, Bastien, ütles, et tal on tutvusi ning Metz'is võib olla kursuseid edasijõudnumatele. Koju jõudsime 22 paiku, sest Saint-Avoldist oli 30min autosõitu.


Hihi :D 


Neljapäev on nädala kõige hullem päev! Mul pole ühtegi vaba tundi, alustan kl. 8 ja lõpetan 17.30. Prantsuse keele (ehk kirjandus) õpetajal oli sünnipäev ja me laulsime talle ning ta jagas meile kommi, jee! Juliette ostis kontserdipiletid ka ära seega kindel minek :)

REEDE! Juhhei! Saime matemaatika kontrolltööd kätte.. 9/20-st, mina olen rahul arvestades sellega, et kõige suurema punktisummaga ülesandesse midagi ei kirjutanud. Ema tuli kooli järele õnneks, muidu peaksin 2h bussi ootama.
Semudega sutsu pilte kah :D 



Mariega :) #nimekaim

Vasakult: Sarah, Clémence, Lisa, mina, Marie, Elodie :)


Õhtul panime mu voodi kokku ja kiskusime tapeeti maha. 

Tapeedivahetus täies hoos! 


Hiljem käisin veel Juliettega rattaga sõitmas :)

 ❤️


Laupäeval sai täpselt kuu aega täis minu Prantsusmaal olekust! Hommikul magasin hambad laiali kella 11ni :D Selleks ajaks oli isa juba ühe seina ära tapeetinud ning jäi veel 2, ma aitasin ka ning see oli esimene kord, kui ma tapeeti panin! 
Pärastlõunal läksime ema ja õega poodi, sest me ei saa ilma sõpradeta mitte üksi nädalavahetus mulle tundub. Õhtusöök venis jälle vähe pikaks ja viimased sõbrad lahkusid 00.30. Peale seda tõmbasin kohe kerra ja magama! 




Pühapäeva hommikul ärgates oli isa mu toa tapeetimisega täiesti lõpetanud. 

Valge tapeet

2 seina valgega, 1 sein lillaga :)

Tegelesin kodutöödega, mida oli piisavalt palju. Igasugused töölehed ja ülesanded. 
Peale sööki läksime isa ja vennaga ratastega sõitma. Sõitsime tuulegeneraatoriteni, neid täiega palju siin. 




Ma ei tea, miks mul selline nägu :D :D 

Õhtul skypesin peregaa :) Nii tore oli neid näha :) Poetasin ka paar pisarat :') 
Isa tegi mu tuju tõstmiseks taldrikule näo: 



Ja niisama pilt minust, sest miks mitte :)



Täna öösel on kuuvarjutus (vist oli kuu) ning me ärkame kl. 5, et seda näha :) 




Nüüd aeg magama minna! 
Olge tublid :)

-Sonja

(21.09-27.09.15)

esmaspäev, 21. september 2015

Lubatud pildid!

Hei!

Lubasin pilte, saate pilte :)


Reedel peale kooli emaga jäätisetiir


Jalutasime


Laupäeval Ikeas lolle pilte tegemas :D 

Jaaaa, siis väsisime ära :D 

Ja minu tapeedid :) äkki saate valgest natuke parema ettekujutuse :)


Vasakult: Juliette, Valentine, vend, mina ;) 

Lisaks,  kutsus Juliette mind L.E.J kontserdile, mis toimub märtsis. LEJ on grupp kolmest tüdrukust, kes laulavad ja teevad cover'eid. Mulle juba hakkas LEJ meeldima, seega märtsis kontserdile :) 

LEJ: https://www.youtube.com/watch?v=u4zb6LUehwY 

Väga palju pilte polegi :( 


Järgmine nädal uued pildid ja uus postitus! :) 

(21.09.15)

pühapäev, 20. september 2015

Taaskord väsitav koolinädal!

Hei!

Esiteks, ma ei saa pilte lisada, sest pildid ei lae ära, sest miks mitte! Kui veab, siis lisan pildid homme, ma luban! 

Nagu pealkirjast lugeda võib oli taaskord väsitav koolinädal. Tunniplaan ei muutunud sellel nädalal, vaid me saime selle täna (pühapäeval) ning see hakkab kehtima homsest. MUL POLE ENAM 4,5H PASSIMIST! SUCCESS! Kolmapäeviti lõppevad tunnid kl 12 (jee) ja muidu on parem tunniplaan ka nüüd!

See nädal: 

Esiteks, sain teada, et me perega sügisesel koolivaheajal Lõuna-Prantsusmaale nädalaks ajaks :3 Talvel Austriasse suusatama! Kõlab nagu väga super!!! 

Vaheajad Prantsusmaal: oktoobris (Toussaint, religioosne püha), talvel (jõulud ja uusaasta), veebruaris (ma ei tea miks, ilmselt nagu suusavaheaeg või nii) ja millalgi veel kevadel. Kõik vaheajad kestavad 2 nädalat! #jeeee

Esmaspäevad on nagu esmaspävad ikka, väsitavad.. 

Teisipäeva õhtul oli taaskord ju jitsu, mis mulle väga siiski ei istu seega ma enam ei lähe :D 

Kolmapäeval SAIN OMA ESIMESE HINDE! Selleks oli 13,5 20-st ehk Eestis enamvähem 4, mis on esimese hinde kohta väga heaaa! Pluss matas oli tunnikontroll :S

Neljapäeval sain oma teise hinde :D see oli halb, 4 20-st :D Oih! Ja muideks tegime täpselt selle sama mata tunnika uuesti! :D Esimene päev, kui ei antud kodutöid. Öösel oli mul muideks esimene kramp elus! Paremas sääremarjas ja kuna ma olin unesegane, siis ma päris täpselt ei saanud aru, miks mu parem sääremari nii kohutavalt haiget teeb! Hommikul mõistsin, et see oli kramp ja see polnud tore... 

Reede!!! Jesss! Mata tunnikas 14 20-st! BOOM, ma supertark :D okeiokei. 
Ema tuli kooli 15.30ks vastu ning me läksime Creutzwaldis olevasse jäätisekohvikusse jäätist ostma :) Jalutasime ka ümber järve, mis Creutzwaldis on. 
Peale seda tulime kooli tagasi ning isa oli ka juba seal, sest mul oli klassijuhatajaga arenguvestlus, juhhei :D Õpetaja oli haige, seega ta rääkis väga vaikselt ja ma ei kuulnud põhimõtteliselt mitte midagi... Ega seal väga midagi olulist ei olnudki, niisama rääkisime mu erinevate ainete tasemetest jne. Mulle öeldakse korduvat, et mu pr.keele tase on väga hea! Jeei! (Valdur on Eestis head tööd teinud, aitäh!) 
Õhtul käisin Juliette juures, sest ta elab mulle sama lähedal nagu Viktoria! (väga lähedal igastahes) Küsisin siis isa käest, et mis kell ma tagasi pean olema. Eeldasin, et ta ütleb 22 vms (ma lahkusin kodust 20 paiku), aga minu suureks imestuseks ütles ta hiljemalt 00.00. Küsisin üle, kas ta ikka on kindel ning ta ütles ja, sest see nii pisike vahemaa siin! Okei, mulle sobib! Juliette juures olime niisama ja rääkisime ning ta näitas mulle maja jms :) Hästi ilus maja on!! 
Koju tulin ikkagi enne 00'i, umbes 22.45 paiku. 

Laupäeva hommikul ärkasin kella 10 paiku (minu jaoks vara!) ning peale hommikusööki tegin šokolaadikooki, sest pühapäeval tulid sõbrad sööma. Peale seda läksime Metz'i Ikeasse! Mina ostsin semude jaoks sünnipäevakinke! Varuge kannatust, sõbrad! Ikeast ostis pere mulle uue lambi tuppa, sest see läks katki, samuti uue teki ja voodipesu. Pluss koju ka nõusid ja purke jms, mida neil/meil vaja võib minna. Peale Ikeat läksime tapeedipoodi ning ma sain endale tapeedi valida! Kuna mu toas on uks ja lamp valged ning põrand, riiul ja kirjutuslaud pruunid, siis tappedivärvid pidid match'ima valge ja pruuniga. Liiga palju erinevaid tapeete oli, mille vahel valida. Lõpuks valisin siis lilla ja valge, millel on kind of lilled peal vms, pole päris lilled, aga ma ei oska kirjeldada. 
Sain oma esimese Harry Potteri raamatu läbi ja ma olen uhke! Õde andis mulle ka pr.keelse HP ehk ma üritan nüüd seda lugeda ja vaatab, mis nalja saama hakkab! 

Pühapäeval käisid sõbrad söömas ja oli mu kõige pikem söök siinoleku jooksul! KUUS TUNDI! See oli natuke pikk.. Alustuseks eelroog, seejärel pearoog, millele järgnes juust ning lõpetasime magustoiduga. Alustasime muide kl. 12 ja lõpetasime 18! Oppaaa! Peale seda tulid Juliette ja tema õde Valentine, kes on mu hostvenna tüdruk (vend muidu on 10 :D), niisama meile. Juliette näitas mulle uut tunniplaani, mis muideks nüüd vahetus, ja SVT kodust tööd. Tellisime pitsat... Taaskord söök... Mulle väga palju sisse ei mahtunud, õigemini, ei mahtunud üldse ning ma sõin ainult 1/4 pitsast, sest rohkem lihtsalt ei suutnud ja ei tahtnud ka. Rääkisime siis veel juttu ning saatsime tüdrukud vennaga poolele teele. 

Tegelikult oli tore nädal! 
Järgmine nädalavahetus vahetame mu toas tapeete ehk tõstame kogu mööbli välja (ülla-ülla) ja hakkab nalja saama, ma ütlen! 

Tervitan teid kõiki ja kooliskäijad, pidage vastu, varsti on vaheaeg! (Mõnel on 2 nädalat, hihi, khm, ma ei vihja endale)



Olge tublid!

(14.09-20.09.15)

pühapäev, 13. september 2015

Kool & nädal

Hei!

Tegelikult mõtlesin, et teen koolist eraldi postituse, aga kogu aeg on kiire ja alati midagi teha, seega lisan kooli siia postitusse. 

Alustame siis koolist. Kooli lähevad õpilased enamasti bussiga, kuid on ka neid, kes käivad jala või autoga. Esmaspäeval (07.09) oli peale kooli bussidega ka jamamine, sest minu buss oli täiesti täis ning osad õpilased ei mahtunud. Bussijuht küsis, kes Boulaysse lähevad ja ajas need maha :D

Koolis on kolm erinevat klassitüüpi: ES- économie sociale ehk sotsiaalmajandus, L- littérature ehk kirjandus ja S- science ehk teadus. Mina käin ES klassis.

Koolipäevad on pikad ja rasked: mina alustan, kas 8/9/10 ja lõpetan 17.30 ajal. Buss läheb 7 paiku hommikul. Lõuna on kella 12st ning söömise korraldus on arusaamatu: enamvähem kõik kogunevad sisehoovis treppide juurde. Treppide ees seisab tavaliselt 2 inimest ning karjuvad iga päev teatud järjekorras klasside nimesid ja lasevad neid sööma.

Kandiku saamiseks on kah oma süsteem: õpilastel on kiipkaardid (Multipass), ning nad panevad selle ühe masina vastu ja masin annab vastu kandiku. On ka võimalus, et ta ei aktsepteeri su kaarti, sest miks ka mitte, ning siis pead sa oma nime ja klassi paberile kirja panema ja sulle antakse kandik. Söögivahetund kestab 1,5h. Lisaks võib sul olla keset päeva 4,5h pausi ja ma üldse ei vihja praegu endale. Tunniplaan on olnud meil 1,5 nädalat ja uuel nädalal tehakse kogu tunniplaan ümber, sest why not.

Vahetundide pikkustest pole ma ka aru saanud. Mingitel aegadel on vahetund 10min ning me oleme õues ja on ka need vahetunnid, mis on 5min, kus sa jõuad ainult oma klassi vahetada.
Muide, õpilastel pole lubatud vahetundide ajal koridorides olla (kui on 10min vahetundi või nt enne tunde). Kui sa koridoris istud tuleb varem või hiljem keegi, kes su sealt ära ajab. Ma ei tea, kas see kehtib ka talvel, sest ma ei taha küll miinuskraadidega õues seista. Bussid pole tundide aegadega sünkroonis ning kui su buss hommikul tund aega enne su tundi tuleb, siis õnneks on esimesel korrusel üks ruum, kus saab soojas olla. Koridorid on väga kitsad ja kui klassi vahetad on koridori peal palju õpilasi ning ruumi üldse pole.

Tunnid lõppevad 16.30/17.30 ja bussid tulevad 17.30 ehk kui sa lõpetadki 16.30 või varem (mida juhtub harva), siis pead oma bussi tund aega ootama.
Ained on teistsugused kui Eestis. Kuna ma olen ES klassis, siis on mul majandust ja sellist rohkem. Koolis pole nt bioloogiat, geograafia ja ajalugu on ühe ainena, nimi histoire géo, inglise & saksa keel, prantsuse keel, mis on nagu kirjandus Eesti koolis, kehaline, keemia, veel üks keemialaadne asi, matematika. Première klassis on aasta lõpus bakalauruse eksam :/ 
Koolist vist praegu kõik. 


Mida ma siis sellel nädalal tegin? 

Esmaspäeval olin mina rahulikult SES tunnis ning õpetaja rääkis midagi majandusest ja mida mis riigis vaja on ning kuna mina olin seal, siis ta tõi näite Eesti ja Prantsusmaa vahel. Rääkis-rääkis- rääkis ja siis küsis: "Eesti, mille pealinn on Riia eks?" järgmisel hetkel tuli talle meelde, et ikkagi Tallinn on pealinn. Üldse paljud arvavad, et Eesti pealinn on Riia. Imelik. 
Teisipäeva hommikuti hakkab mul olema "vestlus" ühe naisega ning me räägime igasugustest teemadest ja see aitab mu pr.keelele kaasa. Peale kooli sain paberil postkontorist teate, et mulle on saabunud kohver. Ütlesin oma inglise keele õpetajale, et olen vahetusõpilane ning Eestis olen inglise keelt õppinud 7aastat ja rääkisin temaga natuke inglise keeles. Õpetaja oli mõistev ja ütles mulle, et ma võin tundides tegelikult ka millegi muuga tegeleda ja seda kuskil mujal teha, näiteks kodutöid või lugeda midagi prkeeles, kuna mu inglise keel on kordades parem kui klassikaaslaste oma ning et ma olen siin, et õppida prantsuse keelt ja inglise keel on mul juba väga hea. Ma lihtsalt pean talle ütlema, mida teen ja kus olen. Sobib! 
grin emoticon grin emoticon grin emoticon grin em
Kolmapäeval oli Villul sünna :) (Palju õnne veel!) Söömas käisime 

McDonaldsis, hihi, sest sööklas oli kala. Tegime ka paar pilti mu klassikatega :)





Ootasin väga tundide lõppu, sest MU KOHVER JÕUDIS KOJU! Kirju koera kommid, mmmmm ❤️  pluss mu riided ja jalanõud, mis ka esimesse kohvrisse ei mahtunud. 
Neljapäev oli tavaline, midagi erilist polnud.
REEDE, ohsaa vana, kuidas ma tundide lõppu ootasin, sest ME LÄKSIME PARIISI! Sõitsime 3,5h autoga ja jõudsime kohale. Ööbisime hostida venna juures (vist oli vend). Laupäeva hommikul käisime Montparnasse tornis hommikust söömas. Mitte iga hommik ei söö ma Eiffeli torni vaadates.

 




Peale seda kõndisime niisama tänavatel ja vahepeal põikasime vihma eest korraks kaubanduskeskusesse. 





 Ja väike tagasivise eelmisesse aastasse, kui me klassiga Pariisis käisime:







Käsime ka Notre-Dame kiriku juures. 




Väike selfar kiriku ees.


Vihma eest põgenesime me ka ühte muuseumisse, mille nimi oli Musée de l'Orangerie. Mina, vend ja õde saime tasuta, sest muuseumid Prantsusmaal alla 18-aastasteleon tasuta :) Seal oli Claude Monet näitus Les Nymphéas (vesiroosid), mida tahtsimegi näha. 










Peale muuseumi külastamist lõppes ka vihm ning me rentisime rattad, et sõita Eiffeli torni ja Champs-Élysée juurde. 








Hihi, nägime ka obeseid :)




Väike perepilt ka Eiffeli ees.


Panen blogisse ka selle pildi, sest mulle meeldib see :)


Vahepeal sõitsime ka metrooga. 

Ma ei soovinud postidest kinni võtta seega hoidsin hostemast kinni :D 


Õhtul käisid sõbrad külas ning me sõime koos õhtust. Peale magustoitu tundsin, et olen hiiglama väsinud ja mul lubati minna magamistuppa, et pikali visata. Õde tuli ka ning me vaatasime ta lemmik youtuberit ja ma jäin poole peal magama :D Hiljem äratati mind üles ja ma vahetasin riided ja läksin päriselt magama. 

Pühapäeval oli YFU'ga BBQ. Nägin teisi vahetusõpilasi ja muljetasime ning ma pole ainuke, kes arvab, et kool on raske :D




Kella 16 paiku hakkasime kodu poole liikuma, sest meil oli pikalt sõita. Autos terve tagapink magas ehk mina ja õde-vend. Koju jõudsime natuke peale 19.30 ja sõime ning sättisime homseks koolikotid valmis. 


Kell on palju ehk head ööd :) Kallidmusid teile kõigile!

(07.09-13.09.15)

pühapäev, 6. september 2015

1 nädal & 1 päev

Hei!


Olen peres olnud täpselt 1 nädala ja 1 päeva. Mu pere on hästihästi tore ja armas :) 

1.septembril olime õega kahekesi kodus. Kuna oli 1.sept, siis ma otsustasin, et seda tuleb natuke tähistada. Käisime õega poes ja tegime õhtuks koogi. Õhtusöögi lõpus tõime koogi lauale ja vanemad olid väga õnnelikud. Nad küsisid, et miks. Vastasin, et Eestis tähistatakse kooli algust ja teiseks läks vend põhikooli. Ehk 1.september: checked 



Esimene koolipäev (2.sept): OH JUUDAS. Alustame siis sellega, et haigelt hirmus oli. Hommikul pidi kl. 8 koolis olema, aga loomulikult jäi se kõik üle tunni aja hiljaks. Kui algas nö ‘aktus’, mis tähendas seda, et kogu première (loogika järgi 11klass, sest terminal on lõpuklass, aga enam-vähem Eesti 10klass) kogunes sööklasse ja istus toolidele ning direktriss ütles paar sõna. Muidugi, tutvustati ka mind kui noort eestlast, kes veedab aasta meie koolis. Terve première pööras pea minu poole ja ma seisin nagu tola, seal tagapool seistes, ja lehvitasin. Seejärel luges direktriss ette klassinimekirjad ja üllatus-üllatus, kes on nimekirjas taaskord esimene? Pigem mina vist. Läksime siis õpetajaga klassi ning õpetaja jagas meile koolipäeviku laadsed raamatukesed, mille taha pidime tunniplaani kirjutama. Õpetaja tahtis kontrollida, kas me panime tähele ja hakkas nimepidi küsima, mis kell, mis õpetaja ja kus ruumis mingi tund toimub. Järsku ütles ta Sonja-Marie ja ma ehmatasin ära, sest ma ei saanud aru, mida ta tahvlile kirjutas, sest kõik käis megakähku. Ning ma nimelt ei jõudnud talle ennast tutvustada, sest kõike peab mega kiirelt tegema. Õnneks, üks tüdruk mu ees seletas õpetajale, et ma vahetusõpilane Eestist ning et ma ei saa veel hästi aru. Õpetaja suhtus hästi ja ütles, et ma kohe ütleksin, kui ma aru ei saa. Sama tüdruk oli kohe hästi abivalmis ja ütles, et ma temaga oleksin, sest ma uus ja ei tea midagi. Jee! Esimene koolipäev oli hullult väsitav, sest esiteks lõppesid tunnid 17.30 ja koju jõudsin alles 18.30 ajal. Teised koolipäevad olid natuke juba paremad, sest mu klassis käib tüdruk, kes elab minuga samal tänaval ja kellega me koos bussiga kooli käime. Ma chillin tema ja tema sõpradega! Nad ütlesid, et nad on väga õnnelikud, et nad minuga suhelda saavad ja et ma ei pea muretsema, nad aitavad mind. 


Nautige mu tunniplaani :)


Reedel peale kooli käisime isaga poes, mulle kooliasju ostmas. Kindlate mõõtudega vihikud, kindlad pliiatsid, kalkulaatorid, paberid jne. Kokku läks 40€. Muideks, Prantsusmaal pole tavalised joonelised paberid, nii nagu Eestis, vaid joonte vahel on veel 4 joont. Ma ei suuda üldse sinna kirjutada, sest see on nii häiriv, et paksemate joonte vahel on veel 4 peenikest. Küsisin isalt, et kas niisama tavaliste joontega pole ning vastus oli, et ta ei tea kas Prantsusmaal üldse sellist eksisteerib… Ema ütles et võib-olla Saksamaal on. Ta nimelt käib Saksamaal tööl. Järgmine nädalavahetus on Pariisi minek, sest pühapäeval on Ile de France grupi BBQ. Peab Pariisist paberit otsima :D 


See pole kõik muide!


Õhtul käisime ema, venna ja õega trennis: ju jitsus! See on judolaadne asi, natuke imelik ja võõras mulle, aga tore oli. Jalalihased isegi valutavad. 





Eile tegin esimesi kodutöid. Isa aitas mind õnneks. Teisipäevaks on vaja teha 3 kirjaniku kohta biograafia (Ionesco, Racine, Gaudé), küsimustele vastata, neljapäevaks matemaatikas leht abivalemitega, mis oli lihtne, jee! Päeval käis ka Juliette (tüdruk, kes käib minuga samas klassis, sama bussiga ja elab samal tänaval) minu juures, sest kooli jaoks oli vaja veel kaart teha ning seda pidi internetis tegema ja ta teadis, kuidas seda teha :)

Seejärel tegime õe ja isaga küpsiseid, sest õhtul tulid taaskord sõbrad külla.





Täna ärkasin hommikul üles ja tundsin, et olen haige. Ja loomulikult nii oligi! Küsisin emalt kurgurohtu, sest kurk oli täiega valus, lisaks nohu ja siis mõõtis ema mul temperatuuri ning mul oli pisike palavik *jee tõepoolest*. Võtsin tablette, jõin teed ja sõin kurgurohtu ja päevaks oli juba parem olla õnneks! Tegime päeval isa ja emaga prantsuse keele kodutööd, mis oli biograafia kirjutamine. Minu biograafiad tulid päris lühikesed, sest natuke keeruline on teha biograafiat, kui sa keelest veel aru ei saa. Olulisim sai kuidagi ikka kirja pandud ja see on nüüd vähemalt tehtud! 

Õhtupoole käisime perega kinos. Isa ja vend vaatasid "Mission impossible 5" ning meie ema ja õega käisime vaatamas "La face cachée de Margo" ehk "Paberlinnad", mida ma tegelikult Eestis juba nägin, aga läksin ikkagi uuesti vaatama. Prantsusmaal loetakse igale filmile ja seriaalile pr.keeles tekst peale ning samamoodi oli ka kinos. Mind häirib see, sest ma ei kuule näitlejate päris hääli, lisaks ei lähe suu liikumine kuuldava tekstiga kokku, mis ajab segadusse. See selleks. Tegelikult oli tore! Peale kino olime näljased ning käisime Pizza Pais söömas. Seejärel kähku koju ja magama ära, sest homme varajane ärkamine ning kooli ja tööle. 

Lisaks sain teada, et meil on kodus pisike veinikelder! Enne, kui sõbrad tulid ütles ema isale, et mine too alt (!) veini. Küsisin, et kust alt ning isa kutsus kaasa. Läksime garaaži ning seal oli luuk, millele ma enne tähelepanu ei pööranudki. Luugi all oli 3 riiulit veinidega. See polnud sügav, seega pidi käime kummargil, et pead mitte ära lüüa! 





Olge tublid! 

(31.08-06.09.15)